Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Cumhuriyet Ortaokulu

Telefon : 02665161253
Belgegeçer : 02665161600
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://scumhuriyetortaokulu.meb.k12.tr
Adres : KURTULUŞ MAH. ADNAN MENDERES CAD. NO 5 SINDIRGI / BALIKESİR
VİZYON : VİZYONUMUZ: Biz Sındırgı Cumhuriyet Ortaokulu olarak istiyoruz ki, *Okulumuzda, öğrenme temel ihtiyaç kabul edilsin. *Okulumuzda her veli, öğrencisine öğrenme için her türlü fırsatın ve özgürlüğün verildiğini bilsin. *Okulumuzda öğretenler ve öğrenenler,birbirlerinin öğrenmesine ve birbirlerinin gelişimine yardımcı olmanın önemine inansın. *Okulumuzda çalışanlar, işlerini yaparken kendilerinden emin olsun. Gerekenleri yerine getirmede endişeleri olmasın, Kendilerine özgüvenleri olsun. *Okulumuzda herkes, her gün daha iyiye,daha güzele, hatta mükemmele ulaşmak için çalışsın.
MİSYON : T.C. BALIKESİR VALİLİĞİ SINDIRGI MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ CUMHURİYET ORTAOKULU DİYOR Kİ !.. ÇAĞDAŞ UYGARLIĞI AŞMADA, ÖNCÜMÜZ,EŞSİZ ÖNDER ATATÜRK’TEN HIZ ALAN, “LAİK,DEMOKRATİK,SOSYAL,HUKUK DEVLETİ’MİZİN YAŞATILMASINDA KENDİNE GÜVENEN, GELECEĞE UMUTLA BAKAN, AKLI VE BİLİMİ KENDİNE “REHBER” EDİNMİŞ, ATATÜRKÇÜ ÇİZGİDEN SAPMAYAN, O’NUN İLKE VE İNKILAPLARINA SAHİP ÇIKAN, DÜRÜST,KARARLI,TUTARLI, ATILIMCI VE ÇALIŞKAN ÇEVRESİYLE VE KENDİSİYLE BARIŞIK; SEVGİNİN,SANATIN,HOŞGÖRÜNÜN GÜCÜNE İNANAN, TÜRKÇEMİZİ GÜZEL KULLANAN, ÖĞRENMEYİ ÖĞRENMİŞ BİREYLER YETİŞTİRMEYİ MİSYON OLARAK ÜSTLENMİŞTİR. Çağdaşlığın, teknolojinin, toplumsal yardımlaşmanın, toplumun gelişmesine katkıda bulunacak ve yaratıcı düşünebilen, ahlaki değerlere sıkı sıkıya bağlı, vatan, millet ve bayrak sevgisi ile bezenmiş, Milli Eğitim Bakanlığı´ nın genel amaçları ve İlköğretim Genel Müdürlüğü´ nün özel amaçları doğrultusunda gençler yetiştirmek
BAŞARILAR : 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında 2 öğrencimiz fen lisesine, 3 öğrencimiz spor lisesine, 33 öğrencimizde anadolu liselerine yerleşmiştir.

Öğretmen :24
Öğrenci :324
Derslik :16
Çok Amaçlı Salon :1
Fen Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Resim Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :2631
Öğretim Şekli :NORMAL
Saatler : 08:40 DERSE BAŞLAMA 15:35 DERS BİTİŞ
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : OKULUMUZ YABANCI DİL OLARAK İNGİLİZCE OKUTULMAKTADIR
Isınma : SICAK SU(jeotermal)
Servis : Okulumuza giriş ve çıkış saatlerinde Belediye Ulaşım için servis hizmeti vermektedir
Ulaşım : balıkesir Garından Sındırgı Seyahat araçları ile ulaşım sağlanır
Yerleşim Yeri : KURTULUŞ MAHALLESİ ADNAN MENDERES CADDESİ NO:5 SINDIRGI/BALIKESİR
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : BALIKESİR´e 63 km SINDIRGI İLÇE MERKEZİ
Kontenjan Bilgileri : Okulumuzda herhangi bir kontenjan sınırlaması yoktur ortalama her yıl 65-70 öğrenci kayıt yaptırmaktadır
Taban-Tavan Puan Bilgileri : 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında Tavan Puan 443,5638 Taban Puan 240,0713 olmuştur
Okulun Sınav Başarı Durumu : Okulumuz öğrencilerinin ortalama %30-35 arası nitelikli okullara gidebilmektedir
Sportif Etkinlikler : ilde düzenlenen Futbol ve voleybol müsabakalarına katılma
Bilimsel Etkinlikler : 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında okulumuz TUBİTAK BİLİM fuarı Düzenlemiş ve ilgi görmüştür Pandemi nedeni ile ara verilen bu etkinlikler daha sonra yapılamamıştır.
Proje Çalışmaları : Pandemi döneminde ´´BİR KELİME BİR İŞLEM´´adlı proje uygulanmıştır öğrenciler çözemediği sorulara online olarak öğretmenleriyle çözdükleri bir uygulamadır.
Yazdır :